Blogolj!

A Káli-medence kuriózumai, a mosóházak

2020.02.28.
Aki többször járt már a Káli-medencében és egy picit jobban ismeri a településeket, megfigyelhette, hogy némelyik faluban találhatunk úgynevezett mosóházakat. A két legismertebb mosóház Köveskálon és Kővágóörsön van, de a régi lakók szinte a medence összes településén kihasználták a felszínre törő vízeket. De hogyan alakultak ki ezek a mosóházak és milyen célt szolgáltak? Ennek néztünk utána.

VeszprémFest, KŐFESZT - a közösségépítő fesztiválok

2020.02.20.
Csütörtökön tartották a VeszprémFest sajtótájékoztatóját, ahol Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kormánybiztosa kiemelte, a fesztiválok nemcsak kikapcsolódást nyújtanak, de közösségépítő és közösségalkotó szerepük is van, erős közösséget teremtenek, nem egyénben, hanem közösségben gondolkodnak. 

Kővágóörs, Káli-medence ékköve

2020.02.17.
2019-ben Kövágóörsön zajlottak a Kőfeszt, kulturális fesztivál programjai és bár idén több település is becsatlakozik a fesztiválba, Kővágóörs továbbra is kiemelt helyszíne lesz az eseményeknek.

A hegy, melybe beleharapott egy óriás

2019.05.17.
- Ott a hegy, melybe beleharapott egy óriás! – mondják minden alkalommal gyermekeim, mikor a Hegyestű mellett haladunk el. És bár a gyermeki fantázia határtalan, most egy kicsit mégis igazuk van, hiszen, ha nem is egy óriás, hanem az emberek mohóságának „köszönhető”, hogy az egykor szabályos kúp alakú hegynek ma már csak a fele látható.
Címkék: kővágóőrs

Cseh Tamás dalai - a Vodku fiai zenekar koncertje 

2019.05.01.
Ragnar Volarus
Cseh Tamás dalai a magyar nemzeti kultúrkincs ékkövei. Ezeket a dalokat az értheti talán igazán, aki maga is Magyarországon született, de egyetemes emberi mondanivalójuk mindenkihez szól.

Erdőfű Zenekar

2019.05.01.
Ragnar Volarus
Az Erdőfű Népi Kamarazenekar Sokszínű Kárpát-medence című koncertje különleges kezdeményezés, Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre.

Koncert és táncház: Tiszta forrás Zenekar és Tintér Gabriella

2019.05.01.
Ragnar Volarus
Hangszeres magyar népzenét játszunk autentikus stílusban, vagyis törekszünk az eredeti hangzásvilág megőrzésére, szellemi örökségünk és a mai értékek továbbadására.

Pély Barna - Blue Heart lemezbemutató

2019.05.01.
Ragnar Volarus
Pély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Az Artisjus díjas énekes-zeneszerzőt a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.

Salföldi Kopjások

2019.05.01.
Ragnar Volarus
A Salföldi Kopjások huszárcsapat a végvári vitézi élet illetve harcmodor bemutatására hivatott.

Kilépő: Urmai Gabriella író és Zámbó Márta coach könyvbemutatója a női lelkekről

2019.05.01.
Ragnar Volarus
A Kilépőkártya című novelláskötet kapcsán arról beszélgetünk, hogy mi van akkor, amikor szűknek érezzük az életünket?
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?