Blogolj!

Lázár Csaba 50 éves

2020.05.26.
Kiváló színészünk Lázár Csaba, aki a tavalyi Kőfeszten Arany János estjével kápráztatta el a közönséget, a ma 50 éves. Isten éltesse!

„Nem úgy van most, mint volt régen” - a Kőfeszt fellépői is részt vettek a közös éneklésben

2020.05.24.
Népzenészeink, énekeseink hasonlóan a többi előadóművészhez, egy darabig nem tudnak úgy fellépni, mint eddig megszokott volt. Talán az augusztus 27 és 29 között a Káli-medencében megtartásra kerülő Kőfeszt lesz az első alkalom, ahol egy időben és egy helyen a legtöbb népzenész, népdalénekes fog fellépni.

Karantének - Navratil Andrea online tanít népdalokat, mesél néphagyományainkról

2020.05.07.
Kedvelt népdalénekesnőnkkel, Navratil Andreával, az idei Kőfeszten több alkalommal is találkozhatunk majd augusztus végén. Dúdolót tart a gyerekeknek, részt vesz Hideg Anna néni mesetáborában, fellép a Fonó Zenekarral, és Anna néni kórusában. Érdemes lesz őt meghallgatni, hiszen nemcsak hangja, hanem kisugárzása és kedvessége is magához bilincseli hallgatóit.

„A legfontosabb, örömet szerezni másnak azzal, amit mi tudunk” – Pál István „Szalonna”, a Kőfeszt fellépője

2020.05.05.
Pál István „Szalonna” hegedűs, érdemes művész, az Állami Népi Együttes művészeti vezetője is vendége a Fonó Zenekarral a 2020-as Kőfesztnek. A zenész az egy.hu-nak nyilatkozott a fiatalokról, az elmaradt koncertekről és a családról.

Az őrzött tudás tisztelete - Navratil Andrea

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Az idei Kőfeszten kicsiknek és nagyoknak is megadatik az a különleges élmény, hogy aktívan részt vehetnek Navratil Andrea Dúdolójában.
Címkék: KŐFESZT2020

A magyarság hagyományainak megszólaltatói – Fonó Zenekar

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Az idei Kőfeszt fellépői közt megtalálható a Fonó Zenekar is, akik a magyar „táncházas” népzenei újhullám második generációját képviselik.
Címkék: KŐFESZT2020

Nincs kérdés: lesz KŐFESZT augusztusban!

2020.04.30.
Vége a találgatásoknak. A kormány ugyan augusztus 15-ig meghosszabbította a tömegrendezvények megrendezésének tiltását - így több fesztivál elmarad -, de a KŐFESZT szervezői előrelátóak voltak és már hetekkel ezelőtt készültek egy alternatív időpontra.

Meg kell mutatnunk a térség kulturális sokszínűségét - új vezérigazgató a Veszprém–Balaton 2023 EKF Zrt. élén

2020.04.15.
Február végén Markovits Alíz a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, Fejlesztési és Pályázatkezelő főosztályvezetője váltotta Mészáros Zoltánt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program kulturális és programjellegű feladatok ellátására létrehozott Zrt. élén. A Kőfesztet is magában foglaló rendezvénysorozat  tősgyökeres köszegi vezérigazgatóját a vaol.hu kérdezte eddigi munkáiról és új feladatáról.

Hazai fellépőket támogató fesztiválokat részesítene előnyben a kormány

2020.04.11.
Jelen pillanatban teljes a bizonytalanság fesztiválszervezők és a fesztiválon fellépő művészek körében, hiszen nem lehet tudni, hogy meddig fog tartani a járvány, így azt sem lehet tudni, hogy mely nyári fesztiválok lesznek megtarthatóak idén.

Mindszentkállai házat dícsér a nemzetközi sajtó

2020.03.04.
Idén Kővágóörs mellett több másik település is bekapcsolódik a nyugalom fesztiváljának, a 2020-as Kőfesztnek helyszínei közé. Az újonnan csatlakozó települések közül Mindszentkálla most a nemzetközi sajtóba is bekerült, egy nemrég a településen épült lakóháznak köszönhetően. A házat, mely egyszerre modern és hagyományos, a Kőfesztre látogatók is szemügyre vehetik, ha két program között egy kis kikapcsolódásra vágynak.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?