Blogolj!

Lázár Csaba 50 éves

2020.05.26.
Kiváló színészünk Lázár Csaba, aki a tavalyi Kőfeszten Arany János estjével kápráztatta el a közönséget, a ma 50 éves. Isten éltesse!

„Nem úgy van most, mint volt régen” - a Kőfeszt fellépői is részt vettek a közös éneklésben

2020.05.24.
Népzenészeink, énekeseink hasonlóan a többi előadóművészhez, egy darabig nem tudnak úgy fellépni, mint eddig megszokott volt. Talán az augusztus 27 és 29 között a Káli-medencében megtartásra kerülő Kőfeszt lesz az első alkalom, ahol egy időben és egy helyen a legtöbb népzenész, népdalénekes fog fellépni.

Karantének - Navratil Andrea online tanít népdalokat, mesél néphagyományainkról

2020.05.07.
Kedvelt népdalénekesnőnkkel, Navratil Andreával, az idei Kőfeszten több alkalommal is találkozhatunk majd augusztus végén. Dúdolót tart a gyerekeknek, részt vesz Hideg Anna néni mesetáborában, fellép a Fonó Zenekarral, és Anna néni kórusában. Érdemes lesz őt meghallgatni, hiszen nemcsak hangja, hanem kisugárzása és kedvessége is magához bilincseli hallgatóit.

„A legfontosabb, örömet szerezni másnak azzal, amit mi tudunk” – Pál István „Szalonna”, a Kőfeszt fellépője

2020.05.05.
Pál István „Szalonna” hegedűs, érdemes művész, az Állami Népi Együttes művészeti vezetője is vendége a Fonó Zenekarral a 2020-as Kőfesztnek. A zenész az egy.hu-nak nyilatkozott a fiatalokról, az elmaradt koncertekről és a családról.

Erdőfű Zenekar

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Az Erdőfű Népi Kamarazenekar Sokszínű Kárpát-medence című koncertje különleges kezdeményezés, Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre.

Pély Barna, a hazai blueskiráy

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Pély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Az Artisjus díjas énekes-zeneszerzőt a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.

AMG - Rock-Blues trió

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Eckhardt Ambrus, Szilágyi Márton és Pázmándi Gergely power-triója a legjobb populáris slágerekből válogatja össze repertoárját, mely a könnyen fogyasztható zenéket és az ínyencségeket kedvelő hallgatók számára egyaránt szórakoztató muzikális élményt biztosít.

Klárisok – Korzenszky Klára interaktív mesejáték és koncert

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Korzenszky Klára énekesként és gyermekpszichológusként egyaránt fontosnak tartja a játék és a mese szerepét a gyermekek egészséges személyiségfejlődésében.

Nincs kérdés: lesz KŐFESZT augusztusban!

2020.04.30.
Vége a találgatásoknak. A kormány ugyan augusztus 15-ig meghosszabbította a tömegrendezvények megrendezésének tiltását - így több fesztivál elmarad -, de a KŐFESZT szervezői előrelátóak voltak és már hetekkel ezelőtt készültek egy alternatív időpontra.

Meg kell mutatnunk a térség kulturális sokszínűségét - új vezérigazgató a Veszprém–Balaton 2023 EKF Zrt. élén

2020.04.15.
Február végén Markovits Alíz a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, Fejlesztési és Pályázatkezelő főosztályvezetője váltotta Mészáros Zoltánt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program kulturális és programjellegű feladatok ellátására létrehozott Zrt. élén. A Kőfesztet is magában foglaló rendezvénysorozat  tősgyökeres köszegi vezérigazgatóját a vaol.hu kérdezte eddigi munkáiról és új feladatáról.

Ezeket a cikkeket olvastad már?