Blogolj!

Lázár Csaba 50 éves

2020.05.26.
Kiváló színészünk Lázár Csaba, aki a tavalyi Kőfeszten Arany János estjével kápráztatta el a közönséget, a ma 50 éves. Isten éltesse!

Hazai fellépőket támogató fesztiválokat részesítene előnyben a kormány

2020.04.11.
Jelen pillanatban teljes a bizonytalanság fesztiválszervezők és a fesztiválon fellépő művészek körében, hiszen nem lehet tudni, hogy meddig fog tartani a járvány, így azt sem lehet tudni, hogy mely nyári fesztiválok lesznek megtarthatóak idén.

A Káli-medence kuriózumai, a mosóházak

2020.02.28.
Aki többször járt már a Káli-medencében és egy picit jobban ismeri a településeket, megfigyelhette, hogy némelyik faluban találhatunk úgynevezett mosóházakat. A két legismertebb mosóház Köveskálon és Kővágóörsön van, de a régi lakók szinte a medence összes településén kihasználták a felszínre törő vízeket. De hogyan alakultak ki ezek a mosóházak és milyen célt szolgáltak? Ennek néztünk utána.

Pálos kolostorok a Balaton-felvidéken

2020.02.01.
750 évvel ezelőtt halt meg Boldog Özséb, az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend alapítója. Ennek emlékére az idei évet a Boldog Özséb emlékének szentelik. A Balaton-felvidéken több településen is épült Pálos kolostor, melyek közül sajnos már nem mindegyiket tudjuk meglátogatni, de az idei év remek lehetőség arra, hogy felkeressük a Káli-medencében és a Balaton-felvidéken még álló pálos kolostorromokat.

Disznóvágás Balatonhenyén

2020.01.24.
Ahogy dédszüleink, nagyszüleink mesélik, a téli időszakban, faluhelyen, alig volt olyan hétvége, mikor valamelyik porta ne disznóvisitástól lett volna hangos korán reggel.
Címkék: Balatonhenye

Adventi készülődés Balatonhenyén

2019.12.12.
Igazi adventi hangulatban lesz része azoknak, akik szombaton délután Balatonhenyére a Faluházba látogatnak. Az önkormányzat meghívására a településre látogat Sík Dóra, gordonkaművész és Lázár Csaba, Kazinczy-díjas színművész.
Címkék: Advent, Balatonhenye

Ezeket a cikkeket olvastad már?