Blogolj!

Egy kevésbé ismert kirándulóhely, remek kilátással - a Kopasz-hegy

2019.09.24.
Felbuzdulva a pár napja blogunkon megjelent Ferenczi István túravezetővel készült beszélgetésen, úgy döntöttünk, hogy mi is felfedezzük a medence kevésbé ismert helyeit. Elsőként a mindszentkállai Kopasz-hegyre esett a választásunk, mivel az elmondások szerint ez egy könnyebben megmászható hegy, viszont a kilátás pazar a hegytetőről.

Közös szüreti mulatság

2019.09.15.
A Káli-medence két szomszédos települése, Mindszentkálla és Szentbékkálla hosszú évek óta közösen ünnepli a szüretet.

Egy egyedülálló tájegység - túratippek a Káli-medencében

2019.09.15.
Beköszöntött az ősz. Ideje, hogy a fürdőruhát hátizsákra és túrabakancsra cseréljük. De hova érdemes menni, ha a Káli-medencét szeretnénk megismerni, hol vannak azok a helyek melyek kevésbé ismertek, vagy melyek azok, ahova kisgyermekekkel is nyugodtan felkereshetünk? A környéket jól ismerő túravezetővel, Ferenczi Istvánnal beszélgettünk.

Falumustra - Monoszló

2019.09.02.
Monoszló egy igazi zsákfalu. Ha szigorúan vesszük, nem is a Káli-medence települése, hanem a Monoszlót és Balatonhenyét magába foglaló Monoszlói-medencéhez tartozik. Balaton-felvidék legrejtetebb településének is nevezik, hiszen átmenő forgalma nincs és a szomszédos Balatonhenyére sem vezet semmilyen út.

5 elképesztő ház a Káli-medencében, ahová te is szívesen beköltöznél

2019.08.28.
A Mérmű stúdió 1980-ban azzal a céllal kezdte el munkáját, hogy minél több műemlék házat állítsanak helyre a lehető legigényesebb módon. Az elmúlt években a helyreállítás helyét átvette a hagyományőrző családi házak tervezése, és kijelenthetjük, hogy nekik köszönhetjük az ország legszebb hagyományőrző családi házait.

A diófa alatt - Cseh Tamásra emlékeztek a KŐFESZTen

2019.08.11.
Ragnar Volarus
Diófa ültetéssel, kiállításokkal, kerekasztal beszélgetésekkel és koncertekkel emlékezett a Határtalan Hangok Alapítvány és a Cseh Tamás Archívum a 10 éve elhunyt legendás művészre.
Címkék: KŐFESZT

Kőfesztre is begurul a Bisztrónyúl

2019.08.07.
Van egy kávézó Budapesten a Bródy Sándor utcában, egy igazi közösségi tér, ahova bármikor betérhetünk, nemcsak egy jó kávéra, hanem néhány jó szóra, egy kis melegségre. Ez a hely a BisztróNyúl.

Somogyi Győző metszeteit és Cseh Tamás dalait, alkotásait viszi Kővágóörsre a MANK

2019.08.01.
Somogyi Győző festőművész, grafikus metszeteit és Cseh Tamás dalait, valamint a zeneszerző, énekes munkásságát feldolgozó Cseh Tamás Archívum fotó- és grafikai kiállítását, továbbá filmösszeállítását viszi a Kőfesztre a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A diófa alatt című programmal induló Kővágóörsi Művészeti Napok augusztus 8. és 11. között várja az érdeklődőket Kővágóörsön, a Káli-medence fővárosában.

Falumustra - Kékkút

2019.07.25.
Kékkút. Egyike azon a Káli-medencében található településeknek, melynek nevét szinte már mindenki hallotta. Persze legtöbben talán nem is tudják, hogy hol van ez az egy utcából álló, gyönyörűen rendben tartott település, hiszen a legtöbben arról az ásványvízről ismerik, mely a legenda szerint a bizánci Theodóra császárnénak is kedvence volt, és melyet  1907-ben kezdett el palackozni a Lang Mayer és Fia cég "Kékkúti Anna-forrás víz" néven.
Címkék: Kékkút, KŐFESZT

Hétvégi programdömping a Káli-medencében

2019.07.18.
Felpezsdül az élet hétvégén a Káli medencében. Szombaton annyi program lesz a környéken, hogy az összesen szinte nem is lehet részt venni. Lesz komoly- és könnyűzenei koncert, most ünneplik Salföldön a kolostorrom újkori búcsújának 30. évfordulóját, Köveskálon pedig a boroké lesz a főszerep. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?