Blogolj!

Így készülnek Jézus születésére a Káli-medencében

2019.12.06.
Míg a rendszerváltás előtti években a hatalom nem nagyon szerette a betlehemi jászolra emlékeztető installációkat a templom falain kívül látni, addig mára már szinte „versenyeznek” a települések, hogy kinek van szebb, nagyobb, ötletesebb betleheme. A betlehem állítás hagyományából a Káli-medence települései sem maradnak ki.

Fotósok, akik közel hozzák a Káli-medencét: Amberg Anna

2019.12.03.
A közösségi média elterjedésével egyre több profi és amatőr fotós osztja meg tájképeit a világhálón. Szerencsére ebből a Káli-medence sem maradhat ki. Napról-napra találkozhatunk a gyönyörűbbnél, gyönyörűbb fotókkal. A sok fotós közt akadnak olyanok, akik igazán kiemelkedőt alkotnak. Őket kerestük fel, hogy meséljenek magukról és a Káli-medencéhez fűződő kapcsolatukról. Ezúttal Amberg Annát kerestük fel.

Gyorsabb lesz lejutni a Káli-medencébe és a Balaton északi partjára

2019.11.30.
Az M7 autópálya új csomópontjával közvetlenül elérhetővé vált a 710. sz. főút, amely Balatonakarattyát és Balatonkenesét megkerülve Balatonfűzfőnél csatlakozik a 71. sz. főútba. A beruházásnak köszönhetően a főszezoni torlódások is csökkenni fognak.

Vulkánok nyomában a Káli-medencében

2019.11.29.
Tanúhegyek, kőtengerek, mosóházak, bazaltlávák. A Káli-medencében járva nem is gondolnánk, hogy akár közel 8 millió éves köveken sétálunk, vagy egy olyan kőfal előtt állunk, melyben olyan kőzet is található, ami nagyjából 10 kilométeres mélységből tört elő. És ami a szemünk elé tárul, még nem minden, hiszen sok mindent meg fel sem fedeztek fel a kutatók. A Káli-medence és környéke még sok kincset tartogat.

A nyár 120 pillanata - rövidfilm a Káli-medencéről

2019.11.18.
Fantasztikus rövidfilm került fel a világhálóra a nyári Káli-medencéről. Az alkotás,melyben Kővágóörs, Köveskál, Kékkút és Mindszentkálla is feltűnik, kíválóan adja vissza a balaton-felvidéki tájegység hangulatát, színeit, élményeit. 

Fotósok, akik közel hozzák a Káli-medencét: VARGA NORBERT

2019.11.12.
A közösségi média elterjedésével egyre több profi és amatőr fotós osztja meg tájképeit a világhálón. Szerencsére ebből a Káli-medence sem maradhat ki. Napról-napra találkozhatunk a gyönyörűbbnél, gyönyörűbb fotókkal. A sok fotós közt akadnak olyanok, akik igazán kiemelkedőt alkotnak. Őket kerestük fel, hogy meséljenek magukról és a Káli-medencéhez fűződő kapcsolatukról. Ezúttal Varga Norbertet kerestük fel.

Programajánló a Márton napi hétvégére

2019.11.09.
Az előttünk álló hétvége elsősorban a Márton napról fog, bár a Káli-medencében „csak” libalakodalmakat tartanak, de ha egy kicsit eltávolodunk a medencétől, több egész napos rendezvényt is találunk. Veszprémben pedig BakonyExpo-t tartanak, ahol a környék termelőit, iparművészeit ismerhetjük meg.

Fotósok, akik közel hozzák a Káli-medencét: BERCSI GÁBOR

2019.11.04.
A közösségi média elterjedésével egyre több profi és amatőr fotós osztja meg tájképeit a világhálón. Szerencsére ebből a Káli-medence sem maradhat ki. Napról-napra találkozhatunk a gyönyörűbbnél, gyönyörűbb fotókkal ezeken a felületeken. A sok fotós közt akadnak olyanok, akik igazán kiemelkedőt alkotnak. Őket kerestük fel, hogy meséljenek magukról és a Káli-medencéhez fűződő kapcsolatukról.

Határokon átívelő barátság

2019.10.24.
Az élőzene kultúrmissziójáról, a táncház és a folkkocsma közti viszonyról és a népek elfogadásáról beszélgetett a mandiner.hu újságírójával a 2020-as Kőfeszt házigazda zenekara az Erdőfű.

Józsefváros díszpolgárára, Cseh Tamásra emlékeztek Kővágóörsön

2019.10.01.
Ragnar Volarus
Cseh Tamás (Budapest, 1943. január 22. – Budapest, 2009. augusztus 7.) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész, rajztanár. Az első magyar indián, "Füst a szemében". A magyar zenei élet egyik legfényesebb csillaga, egy pótolhatatlan művész. Legenda. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?