Blogolj!

Meg kell mutatnunk a térség kulturális sokszínűségét - új vezérigazgató a Veszprém–Balaton 2023 EKF Zrt. élén

2020.04.15.
Február végén Markovits Alíz a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, Fejlesztési és Pályázatkezelő főosztályvezetője váltotta Mészáros Zoltánt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program kulturális és programjellegű feladatok ellátására létrehozott Zrt. élén. A Kőfesztet is magában foglaló rendezvénysorozat  tősgyökeres köszegi vezérigazgatóját a vaol.hu kérdezte eddigi munkáiról és új feladatáról.

Hazai fellépőket támogató fesztiválokat részesítene előnyben a kormány

2020.04.11.
Jelen pillanatban teljes a bizonytalanság fesztiválszervezők és a fesztiválon fellépő művészek körében, hiszen nem lehet tudni, hogy meddig fog tartani a járvány, így azt sem lehet tudni, hogy mely nyári fesztiválok lesznek megtarthatóak idén.

A Káli-medencét is érintik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fejlesztései

2020.04.06.
402 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, melynek segítségével fejlesztik a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet és a Salföldi Majort valamint új látogatóközpontot létesítenek Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál.

Navracsics Tibor: Veszprém már most megállja a helyét!

2020.03.23.
Ragnar Volarus
Navracsics Tibort a Magyar Nemzet kérdezte a Veszprém által elnyert Európa Kulturális Fővárosa címről, a kormánybiztosi feladatokról, de szó esett stratégiáról, finanszírozásról és a hazai pálya szépségéről is.

Óda szüleinknek - Én vigyázok rád (Maradj otthon)

2020.03.19.
Ragnar Volarus
Sokan sokféleképpen igyekeznek rádöbbenteni mindenkit, hogy ami jelenleg a világban folyik, az nagyon is komoly. Mindenki a maga módján próbál segíteni.

Mindszentkállai házat dícsér a nemzetközi sajtó

2020.03.04.
Idén Kővágóörs mellett több másik település is bekapcsolódik a nyugalom fesztiváljának, a 2020-as Kőfesztnek helyszínei közé. Az újonnan csatlakozó települések közül Mindszentkálla most a nemzetközi sajtóba is bekerült, egy nemrég a településen épült lakóháznak köszönhetően. A házat, mely egyszerre modern és hagyományos, a Kőfesztre látogatók is szemügyre vehetik, ha két program között egy kis kikapcsolódásra vágynak.

A Káli-medence kuriózumai, a mosóházak

2020.02.28.
Aki többször járt már a Káli-medencében és egy picit jobban ismeri a településeket, megfigyelhette, hogy némelyik faluban találhatunk úgynevezett mosóházakat. A két legismertebb mosóház Köveskálon és Kővágóörsön van, de a régi lakók szinte a medence összes településén kihasználták a felszínre törő vízeket. De hogyan alakultak ki ezek a mosóházak és milyen célt szolgáltak? Ennek néztünk utána.

VeszprémFest, KŐFESZT - a közösségépítő fesztiválok

2020.02.20.
Csütörtökön tartották a VeszprémFest sajtótájékoztatóját, ahol Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kormánybiztosa kiemelte, a fesztiválok nemcsak kikapcsolódást nyújtanak, de közösségépítő és közösségalkotó szerepük is van, erős közösséget teremtenek, nem egyénben, hanem közösségben gondolkodnak. 

Trianon100 fotópályázat

2020.02.19.
TRIANON 100 FOTÓPÁLYÁZAT! Fotózz! Kiállítjuk! Szabad asszociáció! Csak címet adj, hogy ne tévedjünk el!
A felhívás az alábbiakban olvasható.

Kővágóörs, Káli-medence ékköve

2020.02.17.
2019-ben Kövágóörsön zajlottak a Kőfeszt, kulturális fesztivál programjai és bár idén több település is becsatlakozik a fesztiválba, Kővágóörs továbbra is kiemelt helyszíne lesz az eseményeknek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?