Blogolj!

Pély Barna, a hazai blueskiráy

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Pély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Az Artisjus díjas énekes-zeneszerzőt a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.

AMG - Rock-Blues trió

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Eckhardt Ambrus, Szilágyi Márton és Pázmándi Gergely power-triója a legjobb populáris slágerekből válogatja össze repertoárját, mely a könnyen fogyasztható zenéket és az ínyencségeket kedvelő hallgatók számára egyaránt szórakoztató muzikális élményt biztosít.

Klárisok – Korzenszky Klára interaktív mesejáték és koncert

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Korzenszky Klára énekesként és gyermekpszichológusként egyaránt fontosnak tartja a játék és a mese szerepét a gyermekek egészséges személyiségfejlődésében.

A jazz és a népzene szerelemgyermeke - Borbély-Dresch Quartet

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Talán a legtöbb ember hirtelen nem tud mit kezdeni a magyar etno-jazz műfajával, de ha a zsáner két megkerülhetetlen alakja, Borbély Mihály és Dresch Mihály fúvósok belecsapnak a lecsóba, akkor minden a helyére kerül.

Az őrzött tudás tisztelete - Navratil Andrea

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Az idei Kőfeszten kicsiknek és nagyoknak is megadatik az a különleges élmény, hogy aktívan részt vehetnek Navratil Andrea Dúdolójában.
Címkék: KŐFESZT2020

Ördöngősfüzesi mesterünk – Hideg Anna

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Az idei Kőfeszt egyik fellépője nem más lesz, mint Hideg Anna, az erdélyi Mezőség jeles nótafája, táncos adatközlője és mesemondója, aki nem mellesleg még a Népművészet Mestere is.

Csík Zenekar

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik.

A magyarság hagyományainak megszólaltatói – Fonó Zenekar

2020.05.01.
Ragnar Volarus
Az idei Kőfeszt fellépői közt megtalálható a Fonó Zenekar is, akik a magyar „táncházas” népzenei újhullám második generációját képviselik.
Címkék: KŐFESZT2020

Nincs kérdés: lesz KŐFESZT augusztusban!

2020.04.30.
Vége a találgatásoknak. A kormány ugyan augusztus 15-ig meghosszabbította a tömegrendezvények megrendezésének tiltását - így több fesztivál elmarad -, de a KŐFESZT szervezői előrelátóak voltak és már hetekkel ezelőtt készültek egy alternatív időpontra.

Hogyan keletkezett a Balaton - történetek a tudományon túl

2020.04.18.
A Balaton keletkezésének történetét az általános iskolában mindenki megtanult és sokan a mai napig kívűlről fújják. De hogy gondol hazánk legnagyobb tavának és az azt körülvevő kialakulásáról a szájhagyomány? A tóretró blog most összeszedte a legmeredekebb történeteket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?