Blogolj!

Nevet és szlogent keres az EKF Önkéntes programja

Ragnar Volarus

Járvány ide, járvány oda, az élet nem áll meg, és a VEB2023 szervezői is szépen lassan haladnak feladataikkal. Most éppen egy felhívást tett közzé a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programot koordináló csapat.

Önkéntesek nélkül ma már bármilyen nagyobb sportesemény, kultúrális program elképzelhetetlen. Ők azok, akik színtiszta lelkesedéssel olyat tesznek hozzá az eseményekhez, mely nélkül nehéz elképzelni a sikeres rendezést. Ezért is játszanak kiemelt szerepet az összes sikeres Európa Kulturális Fővárosa programban, és ezt Veszprémben is komolyan veszik. Ez az-az eszköz, ami a közösség aktivizálásával bevonja és közösségi élményhez segíti az adott terület lakóit.

„Valahol mindannyian önkéntesek vagyunk, hiszen alkalomadtán szívesen segítünk a szomszédunknak, vállalunk feladatot a gyerekeink iskolájában, óvodájában, szedünk szemetet a lakhelyünkhöz közeli erdőben, vagy ültetünk fát az utcánkban. Szeretnénk, ha ez a pozitív társadalmi jelenség széles körben elterjedne és hozzásegítené városunkat és régiónkat az EKF program sikeréhez. Ugyanis az önkéntesség egy igazi win-win helyzet, hiszen úgy szerezhetünk pozitív élményeket és tudást, hogy közben segítünk valakinek, vagy létrehozunk valamit és egy közösség részesei is lehetünk”

–mondta Jelinkó Mónika a VEB2023 program önkéntességért felelős projektmenedzsere.

A pályázat szervezői május 21-ig, a Facebook oldalukon, a témában megjelent post alatt kommentben, az oldalnak küldött üzenetben, vagy az ekfabc@veszprembalaton2023.hu címen várják a javaslatokat. A névadópályázat teljes kiírását, az EKF program weboldalán olvashatják az érdeklődők: http://veszprembalaton2023.hu/nevet-adok/

A beérkező javaslatok közül öt pályamunka nyilvános közönségszavazással, öt másik pályamunka az EKF szakértői csapatának szavazataival jut be a döntőbe. A tíz legjobb javaslat közül egy hét fős szakmai zsűri választja majd ki a nyertest. A zsűritagokat az EKF program Facebook oldalán ismerhetjük meg a pályázati időszakban.

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/94732/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?