Blogolj!

Karantének - Navratil Andrea online tanít népdalokat, mesél néphagyományainkról

Kedvelt népdalénekesnőnkkel, Navratil Andreával, az idei Kőfeszten több alkalommal is találkozhatunk majd augusztus végén. Dúdolót tart a gyerekeknek, részt vesz Hideg Anna néni mesetáborában, fellép a Fonó Zenekarral, és Anna néni kórusában. Érdemes lesz őt meghallgatni, hiszen nemcsak hangja, hanem kisugárzása és kedvessége is magához bilincseli hallgatóit.

Andrea is azon művészek közé tartozik, akik nem tétlenkednek a karantén alatt, nem hagyja cserben "rajongóit", hanem az internet segítségével marad velük kapcsolatban, tanítja őket énekelni. Navratil Andrea kedvelt "foglalkozása" a Dúdoló, mely alkalmakon közösen énekel a résztvevőkkel, népdalokat tanít nekik, melyek mindig egy kicsit az aktuális ünnepkörhöz csatlakoznak.

Az őrzött tudás tisztelete - Navratil Andrea

Az idei Kőfeszten kicsiknek és nagyoknak is megadatik az a különleges élmény, hogy aktívan részt vehetnek Navratil Andrea Dúdolójában. „ Az éneklés, a természet szeretete, valamint a hagyományos paraszti világ által őrzött tudás tisztelete gyerekkorom óta az életem része. Öröm számomra, amikor olyan emberekkel lehetek együtt, akiknek mindez hasonló értéket és élményt jelent."

A Dúdoló az utóbbi hetekben a YouTube-ra költözött, ahol Andrea egyedül vagy művésztársaival - például Berecz Andrással, Agócs Gergellyel - tanítja a dalokat, mesél az aktuális ünnepkörhöz kötődő néphagyományokról. Érdemes a videókat megnézni, a dalokat megtanulni, hogy augusztusban a Kőfeszten együtt tudjunk vele énekelni.
Vagy újakat tanulni.

Ha még többet akarsz tudni, akkor kövess minket a Facebookon, a YouTube-on és az Instagramon!
https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/94482/pics/lead_800x600.jpg
Agócs Gergely,Fonó Zenekar,Hideg Anna,KŐFESZT,KŐFESZT2020,Navratil Andrea
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?