Blogolj!

Pély Barna, a hazai blueskiráy

Ragnar Volarus

Pély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Az Artisjus díjas énekes-zeneszerzőt a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. Az elmúlt években Magyarországon kívül jó néhány országban adott koncertet, több Hard Rock Cafés fellépése volt és meghívást kapott az Almaty-ban és Taskhent-ben megrendezésre kerülő Jazz fesztiválokra.

Ezen az energikus koncerten egy lábdob szerű stomp box, egy looper, és egy finoman effektezett blues gitár van nála , ami bőven elég ahhoz, hogy táncra perdüljön a szívünk, vagy éppen egy bensőséges hangzással könnyet csaljon a szemünkbe. Koncertjeit saját magyar és angol nyelvű szerzeményei mellett néhány feldolgozással fűszerezi.

2019. január 9-én jelent meg legutóbbi szólólemeze Blue Heart címmel, ami kizárólag új dalokat tartalmaz. A lemezhez a külföldi és a magyarországi turnéin begyűjtött élményei adtak inspirációt. 

Pély Barna énekstílusa, gitárjátéka, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen zenészévé, és amit biztos nem mondhatunk el róla: hogy „Ez nem jött át!”.

Pély Barna - Több, mint húsz éve a pályán

Mostanában valahogy csak színészekről és sportolókról írtam, ezért elkezdtem átfuttatni a rendszeren az ismert és kedvelt, továbbá az ismert és egyáltalán nem kedvelt sztárokat. Egyszer csak megszólalt a rádióban a „Keserű méz" című nóta és akkor már tudtam, hogy a következő Heti jó arc nem más, mint Pély Barna lesz.

Pély Barnát az idei KŐFESZT-en augusztus 28-án este Kővágóörsön hallgathatják.

Ha még többet akarsz tudni, akkor kövess minket a Facebookon, a YouTube-on és az Instagramon!

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/75895/pics/lead_800x600.jpg
KŐFESZT,Kővágóőrs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?