Blogolj!

Az őrzött tudás tisztelete - Navratil Andrea

Ragnar Volarus

Az idei Kőfeszten kicsiknek és nagyoknak is megadatik az a különleges élmény, hogy aktívan részt vehetnek Navratil Andrea Dúdolójában.

Az éneklés, a természet szeretete, valamint a hagyományos paraszti világ által őrzött tudás tisztelete gyerekkorom óta az életem része. Öröm számomra, amikor olyan emberekkel lehetek együtt, akiknek mindez hasonló értéket és élményt jelent.”

Ekként jellemezte magát Navratil Andrea, aki amellett, hogy kiváló népdalénekes, még tanár, mesemondó és ökológus is egyszemélyben. A Kobzos együttes és a Fonó zenekar mellett az Igriczek együttes állandó tagja, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny felkészítő mestere. Egyedülálló tehetségét az évek során többek között olyan elismerésekkel jutalmazták, mint a Népművészet Ifjú Mestere, Honvédelemért Kitüntető Cím, illetve a Zurgó Együttessel Bezerédj-díjat,  Bartók emlékdíjat és a Magyar Művészetért Díjat is elnyerte.

Emellett 2016 szeptemberében az MMA Népművészeti Tagozata a magyar népművészet életben tartásáért és továbbörökítéséért végzett tevékenységéért, áldozatos közösségformáló munkája elismeréseként kitüntette az MMA Elismerő oklevelével is; a táncházmozgalom érdekében kifejtett munkája és zenepedagógusi tevékenysége elismeréseként 2017 tavaszán Táncház Érmet kapott. 2017 júliusában a FINA vizes világbajnokság záró ceremóniájának felkért hazai szóló énekese.

A dúdoló közösségeket több mint 10 éve alapította azzal a céllal, hogy az egykori fonó vagy guzsalyas gyűlések mintájára oldott közösségi együttlétekkor az adott közösség egy adott tájegység dalaival és a hozzá tartozó néprajzi ismeretekkel gazdagodjék.

Navratil Andrea Dúdolóját elhozza az idei KŐFESZT-re is augusztus 27-én, de énekel majd Hideg Annával és a Fonó zenekarral  is.

Ha még többet akarsz tudni, akkor kövess minket a Facebookon, a YouTube-on és az Instagramon!

Címkék: KŐFESZT2020
https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/94394/pics/lead_800x600.jpg
KŐFESZT2020
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?