Blogolj!

A jazz és a népzene szerelemgyermeke - Borbély-Dresch Quartet

Ragnar Volarus

Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya, Dresch Mihály – szaxofon, fuhun, Horváth Balázs – nagybőgő, G. Szabó Hunor – dob

Talán a legtöbb ember hirtelen nem tud mit kezdeni a magyar etno-jazz műfajával, de ha a zsáner két megkerülhetetlen alakja, Borbély Mihály és Dresch Mihály fúvósok belecsapnak a lecsóba, akkor minden a helyére kerül.

Zenéjük bár egy bizonyos zsánerbe tartozik, ők sokat nem törődnek ezzel és ez jól van így. Egy elképesztően izgalmas, mozgalmas és nem utolsó sorban minőségi zenei világot hoznak létre, amiben minden fül szívesen elveszik. Muzsikájuk rendkívül színes: képviseltetik magukat a jazz klasszikus elemei és a Kárpát-medence népzenéjének ismerős motívumai is.

Bár mindkét zseniális szaxofonosnak több saját formációja is van, de közösen is szívesen dolgoznak. Horváth Balázs bőgőssel és G. Szabó Hunor dobossal, két olyan művésszel, akik szintén a jazz több irányába tekintgetnek nagyszerűen és sikeresen, létrehozták a Borbély-Dresch Quartetet.

A két Mihály játékát nemcsak a szakmai elhivatottság és profizmus teszi kiemelkedővé, hanem a két zenész ellentétes személyisége is. Míg Borbély Mihály visszafogott és letisztult, addig Dresch őserővel szúrja be a lágy hangzásba őrült, improvizatív játékát. Egyszeri és megismételhetetlen, zsigeri és tűpontos. Ez teszi igazán egyedivé a Borbély-Dresch Quartetet.

Borbély-Dresch Quartetet az idei KŐFESZT-en augusztus 29-én este Kővágóörsön hallgathatják.

Ha még többet akarsz tudni, akkor kövess minket a Facebookon, a YouTube-on és az Instagramon!

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/94395/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?