Blogolj!

A Káli-medencét is érintik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fejlesztései

402 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, melynek segítségével fejlesztik a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet és a Salföldi Majort valamint új látogatóközpontot létesítenek Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál.

A kivitelezési munkálatokat már áprilisban elkezdik a nemzeti park „Rejtett kincsek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban” projektje keretében Balatonfüreden, Hegyestűn és Salföldön is.

A Hegyestű Geológiai Bemutatóhely turisztikai fejlesztése részeként a fogadóépület akadálymentesítése mellett új játszótér épül, megújulnak a tereplépcsők és korlátok, ezenkívül kültéri pihenőágyakat, padokat és asztalokat helyeznek el.

A hegy, melybe beleharapott egy óriás

Ott a hegy, melybe beleharapott egy óriás! - mondják minden alkalommal gyermekeim, mikor a Hegyestű mellett haladunk el. És bár a gyermeki fantázia határtalan, most egy kicsit mégis igazuk van, hiszen, ha nem is egy óriás, hanem az emberek mohóságának „köszönhető", hogy az egykor szabályos kúp alakú hegynek ma már csak a fele látható.

Látványterv: Pápai Építész Stúdió Kft.

A Salföldi Majorban bővítik a fogadóépületet, és a nemzeti park élővilágát bemutató egyedi pihenőpadokat, illetve interaktív hangos táblákat telepítenek, új játékelemekkel bővítik a meglévő játszótereket. Ffelújítják az állatsimogatót, bővítik és átalakítják az állatkenneleket is.


Látványterv: Pápai Építész Stúdió Kft.

A projekt keretében Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál új látogatóközpont épül beltéri és szabadtéri interaktív kiállítással, illetve egy geológiai bemutató tanösvénnyel és a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban is lesznek kisebb fejlesztések

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/92918/pics/lead_800x600.jpg
Hegyestű,Káli-medence,Salföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?