Blogolj!

VeszprémFest, KŐFESZT - a közösségépítő fesztiválok

Csütörtökön tartották a VeszprémFest sajtótájékoztatóját, ahol Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kormánybiztosa kiemelte, a fesztiválok nemcsak kikapcsolódást nyújtanak, de közösségépítő és közösségalkotó szerepük is van, erős közösséget teremtenek, nem egyénben, hanem közösségben gondolkodnak. 
A kormánybiztos úgy fogalmazott, a fesztiválok és a további térségi rendezvények erőteljesen hozzájárulnak a veszprémi identitáshoz.

"A fesztivál abból a szempontból is jelentős, hogy olyan eleme a közösségépítésnek, amely által jobbá válik egy kicsit a világ. Ezért is nagyon fontos, hogy az Európa kulturális fővárosa program felkészülése során a VeszprémFest, mint fesztivál, vagy éppen a térség más fesztiváljai, mint például a Kőfeszt - hogy a régió egyik másik végpontját említsem - részesülhessenek a felkészülés adta stabilitásban és perspektívában. Fontos, hogy évről évre építkezve egy hálózatot alkotva erősebb fesztiválokká váljanak, még magasabb színvonalú szórakozást tudjanak nyújtani, és ezáltal még erősebb közösséget varázsoljanak Veszprémből, illetve az egész régióból" 

- mondta

A 2019-ben minden várakozást felülmúló Kőfeszt szervezői 2020-ra még a tavalyinál is izgalmasabb fesztivált szerveznek. Az augusztus 6-8 között megrendezésre kerülő rendezvény idén nemcsak Kővágóörs falait lépi át, de június 4-én egy Trianon100 emléknappal emlékezik meg a trianoni békediktátum századik évfordulójáról.

Ha még többet akarsz tudni, akkor kövess minket FacebookonInstagramon és YouTube-on!

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/90721/pics/lead_800x600.jpg
káli-medence,KŐFESZT,kőfeszt2020,kővágóőrs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?