Blogolj!

Kővágóörs, Káli-medence ékköve

A Cseh Tamás emlékére állított diófa és a pad

2019-ben Kövágóörsön zajlottak a Kőfeszt, kulturális fesztivál programjai és bár idén több település is becsatlakozik a fesztiválba, Kővágóörs továbbra is kiemelt helyszíne lesz az eseményeknek.
Bár a Balaton-felvidéket leginkább nyáron szoktuk felkeresni, érdemes az év többi szakában is meglátogatni ezt a helyet, hiszen nem csak gyönyörű ilyenkor a táj, hanem sokkal nyugalmasabb is és azt a szépséget, melyet a táj ad, sokkal jobban kiélvezhetjük, mert kevesebb a turista, kevesebb az autó és sokkal nagyobb a csend.

Az, hogy milyen például novemberben a Káli-medence, azon belül is Kővágóörs azt nagyon jól adják vissza a környék fáradhatatlan fotósa, Josef Jordan képei.

Mi nyáron jártunk ott, akkor is szép arcát mutatta a település:

Falumustra - Kővágóörs

Kővágóörs neve leginkább akkor került a köztudatba, mikor az 1970-es évek közepén felfedezte magának a települést az akkori értelmiség néhány tagja. Zenészek, színészek, képzőművészek vásároltak maguknak a faluban portákat, melyeken gyakran töltötték nyaraikat, szabadidejüket. Ennek okán nyaranta népzenétől, közéleti diskurzusoktól volt "hangos" a település kocsmája és az itt élő művészek portái.

Ha még többet akarsz tudni, akkor kövess minket FacebookonInstagramon és YouTube-on!

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/90555/pics/lead_800x600.jpg
káli-medence,KŐFESZT,kőfeszt2020,kővágóőrs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?