Blogolj!

Fotósok, akik közel hozzák a Káli-medencét: Amberg Anna

A közösségi média elterjedésével egyre több profi és amatőr fotós osztja meg tájképeit a világhálón. Szerencsére ebből a Káli-medence sem maradhat ki. Napról-napra találkozhatunk a gyönyörűbbnél, gyönyörűbb fotókkal. A sok fotós közt akadnak olyanok, akik igazán kiemelkedőt alkotnak. Őket kerestük fel, hogy meséljenek magukról és a Káli-medencéhez fűződő kapcsolatukról. Ezúttal Amberg Annát kerestük fel.


A közösségi oldalakon rengeteg, gyönyörű fotójával találkozunk. Látszik, hogy ismeri a környéket. Születésétől fogva lakik itt vagy később költözött a környékre?

Fővárosi vagyok, sokáig éltem ott, de házasságomnak köszönhetően Keszthelyre költöztem. Mindig is szerettem a Balatont, de nem terveztem itt élni. Ma már úgy gondolom, hogy ez a legjobb dolog, ami velem történhetett. A főváros után nagyon furcsa volt nekem ez a környék. Furcsa volt, hogy kakaskukorékolást hallottam és hogy télen még lovaskocsit is láttam. Túl nyugodt volt, főleg ősszel és télen.  Később ez a hátrány lett számomra az előny. Rájöttem, hogy itt igazán meg lehet élni az idő változását. Jobban elkülönülnek egymástól az évszakok. A nagyvárosokban annyira ez nem jellemző.

Mi a különleges Önnek ebben a tájban?

Mióta itt élek tudatosan próbálom felfedezni a környéket. Mikor csak tehetem úton vagyok. Kedvencem közé tartozik a Káli-medence, nem véletlen, hogy ennyire népszerű most már nemcsak a helyiek, hanem a távol élők körében is. Nagyon szeretem azt a kettősséget, ami a nyár és a tél között megmutatkozik. Kedvenc helyeim közé tartozik még a Tapolcai-medence, a Nivegy-völgy és a Pécselyi-medence is. Mindegyik hely külön-külön is egy gyöngyszem, nem tudok betelni velük.

Nagyon kedveltek a fotói. Látszik, hogy szeretné megmutatni a környék szépségeit az embereknek. A fotózás a hivatása is vagy ez „csak” egy hobbi?

Nekem ez egy hobbi. Szinte gyerekkorom óta érdekelt a fotózás, az első gépem egy Smena volt, amit nagyon szerettem. Mikor ideköltöztünk, gyerekeim még kicsik voltak, ezért inkább ők határozták meg a szabadidőmet, de mióta felnőttek és sajnos külföldre költöztek, szinte csak ennek a hobbinak élek. Szeretek minél többet a természetben tölteni és megörökíteni, amit látok. Az első benyomásban hiszek. Nagyon jó érzés, mikor az ország más szegletéből hívnak fel, hogy nagy örömet okoznak nekik a képeim. Vannak idősek, akik már nem tudnak eljutni a Balatonhoz, gyakran írnak nekem, hogy nagy öröm számukra, hogy gyönyörködhetnek fotóimban. Érdekes az is, hogy sokan azt mondják, hogy felismerhetőek a képeim. Akkor is tudják, hogy én készítettem, ha nincs odaírva a nevem.

Fényképeit nézegetve nagyon sok helyen jár a Balaton-felvidéken. Van kedvenc fotós témája? Mit szeret a Káli-medencében?

Két nagyon kedvelt témám van: a romok és a hegyek. A romokat, legyen az templom, kolostor vagy várrom nagyon szeretem. Örülök, hogy ennyire rendben vannak tartva a környéken, de őszintén megmondom, hogy én szeretném, ha ezek a romok nem kerülnének felújításra. Nekem így szépek.
Másik kedvenceim a tanúhegyek. Nem Káli-medence, de nagy szerelmem a Gulács. Az összes hegyet kedvelem a környéken, nagyon szívesen kirándulok bármelyikre, bármelyik évszakban. Bár hozzáteszem, hogy ezek a hegyek ősszel a leggyönyörűbbek. 

Ha még többet akarsz tudni, akkor kövess minket FacebookonInstagramon és YouTube-on!

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/86928/pics/lead_800x600.jpg
Gulács,hegyestű,káli-medence,nivegy-völgy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?