Blogolj!

Gyorsabb lesz lejutni a Káli-medencébe és a Balaton északi partjára

Az M7 autópálya új csomópontjával közvetlenül elérhetővé vált a 710. sz. főút, amely Balatonakarattyát és Balatonkenesét megkerülve Balatonfűzfőnél csatlakozik a 71. sz. főútba. A beruházásnak köszönhetően a főszezoni torlódások is csökkenni fognak.


Egyre népszerűbb kiránduló-, és nyaralóhely a Balaton északi partja, a Balaton-felvidékkel és a Káli-medencével. Mivel nyaranta a balatonvilágosi lehajtónál és a balatonakarattyai körforgalomnál jelentősen feltorlódtak az autók, a probléma megoldása érdekében, a mostantól az autópályáról közvetlenül felhajthatunk a 710-es elkerülő útra.
A beruházás fő elemeként egy új autópálya csomópont első ütemét építették meg. Az M7 autópálya jobb oldalán mintegy 2 km, a bal oldalán pedig közel 1 km gyűjtő-elosztó pálya került kialakításra, továbbá 2 km hosszban épültek meg a csomóponti ágak. A csomópont a későbbi M8 autópálya megépítésével válik majd teljes értékűvé. A 710. sz. főút új szakasza 2,4 km hosszban került kiépítésre.


A 710. sz főút alatt megvalósult különszintű kerékpárút-átvezetés is, amely megteremti a Budapest-Balaton kerékpárút Balatoni Bringakörhöz való csatlakozását Balatonakarattyánál. Emellett 3,7 km hosszúságban szervizutak is épültek a projekthez kapcsolódó vízépítési, közmű kiváltási és egyéb építési munkákkal együtt.

Ha még többet akarsz tudni, akkor kövess minket FacebookonInstagramon és YouTube-on!

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/86804/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?