Blogolj!

Fotósok, akik közel hozzák a Káli-medencét: VARGA NORBERT

A közösségi média elterjedésével egyre több profi és amatőr fotós osztja meg tájképeit a világhálón. Szerencsére ebből a Káli-medence sem maradhat ki. Napról-napra találkozhatunk a gyönyörűbbnél, gyönyörűbb fotókkal. A sok fotós közt akadnak olyanok, akik igazán kiemelkedőt alkotnak. Őket kerestük fel, hogy meséljenek magukról és a Káli-medencéhez fűződő kapcsolatukról.

Kövesd a KŐFESZTET FacebookonInstagramon és YouTube-on!


Mióta él a Balaton-felvidéken?


Badacsonytomajon élek, születésemtől fogva. A fotózás is a Balaton és a Badacsony szeretete miatt kezdődött. A Badacsony és a Balaton nekem „örök szerelem.” Amikor még nem fényképeztem akkor is szívesen üldögéltem a parton. Fogalmazhatnék úgy is, hogy minden nap más arcát mutatja. Ezt én szívesen megosztom mindenkivel. Sokan csak elsétálnak ezek a csodák mellett. Én azon szerencsések közé tartozom, hogy már észreveszem, amit avatatlan szem nem.


Mióta fotózik? Hobbiként tekint a fotózásra vagy ez hivatás?

Nem tudom konkrét időponthoz kötni a fotózás kezdetét. 2010-ben vettem egy kompakt fényképezőgépet. Folyamatosan megörökítettem mindent amerre motoroztam. Semmi utómunka, szerkesztés. Csak próbáltam a megfelelő beállítással a maximumot kihozni a képekből. A visszajelzések alapján arra az elhatározásra jutottam, hogy érdemes lenne egy komolyabb gépet beszerezni. 2013-ban vettem egy komolyabb tükörreflexes gépet. Első nekifutásnak csalódás volt. Nem tudtam azt visszaadni, amit én akkor és ott láttam. Neki álltam olvasni a témában, fejlődni csak így tudtam. Alázat, elhivatottság, céltudatosság...csak így tudtam a hobbimat fejleszteni. 2016 óta pedig kamerával rendelkező drónnal is fotózok, videózom. Sajnos egyre kevesebb időm jut rá.  A technika rohamos fejlődésével manapság már mindenki olyan mobiltelefonnal rendelkezik, amivel szinte hibátlan fotókat készíthet. Az évek alatt felépített "előny", a nehezen megszerzett tudás és a tapasztalat semmibe veszik egy jó mobilos fotó mellett.

Van kedvenc fotós témája a Káli-medencében?

Ha Káli- medence, akkor "A magányos vadkörtefa" vagy vackorfa. Ott áll valahol a semmi közepén. Néhányan tudjuk a pontos helyét, meg persze a helyiek. Mondhatom azt, hogy már minden nap- és évszakban megörökítettem. Színpompás őszi lombkoronával, vagy épp közelgő viharral, de előfordult, hogy szivárvány ölelte körül. Az ezer színű mindig más és más naplementékről már nem is beszélve és a csípős ködös, deres hajnalok a Nap első sugaraival. Ugye nem kell többet mesélnem róla?

Varga Norbert további képeiben a Varga Norbert Fotói Facebook oldalon gyönyörködhetünk.

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/85912/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?