Blogolj!

Józsefváros díszpolgárára, Cseh Tamásra emlékeztek Kővágóörsön

Ragnar Volarus

Cseh Tamás (Budapest, 1943. január 22. – Budapest, 2009. augusztus 7.) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész, rajztanár. Az első magyar indián, "Füst a szemében". A magyar zenei élet egyik legfényesebb csillaga, egy pótolhatatlan művész. Legenda. 

Újbudán szobor őrzi az emlékét, Józsefvárosban pedig 2008-ban megkapta a kerület legrangosabb elismerését, a díszpolgári címet, miután 10 éven keresztül volt a kerületben működő Bárka Színház tagja. 

Élete egy másik fontos helyszíne volt a Balaton-felvidéki Kővágóörs, ahol 30 éven át élt és alkotott. Halálának 10. évfordulóján éppen itt, a KŐFESZT 0. napján tartottak emléknapot a tiszteletére, A diófa alatt - Cseh Tamás és barátai a Káli-medencében címmel.

Ennek a napnak a krónikáját tekinthetik meg most három percben. Ha sikerült felkelteni az érdeklődésüket, akkor látogassanak el a fesztivál Facebook oldalára ahol rengeteg képet találnak az emléknapról, vagy a KŐFESZT hivatalos oldalára. Mert 2020-ban is megrendezzük.

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/84398/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?