Blogolj!

Egy kevésbé ismert kirándulóhely, remek kilátással - a Kopasz-hegy

Felbuzdulva a pár napja blogunkon megjelent Ferenczi István túravezetővel készült beszélgetésen, úgy döntöttünk, hogy mi is felfedezzük a medence kevésbé ismert helyeit. Elsőként a mindszentkállai Kopasz-hegyre esett a választásunk, mivel az elmondások szerint ez egy könnyebben megmászható hegy, viszont a kilátás pazar a hegytetőről.

Ha kocsival érkezünk a templom környékén érdemes letennünk az autót és a Rákóczi utca irányából tudjuk megközelíteni a túra utat. Eltévedni sem nagyon tudunk, hiszen a templom falán kevésbé esztétikus, de annál informatívabb felirat mutatja merre induljunk.

Ezután már csak a Kisfaludi templomromnál válik szét az út, ahol eldönthetjük, hogy egy lépcsősoron megyünk fel vagy inkább az erdőt választjuk és egy kicsit hosszabb, de kevésbé megerőltető úton közelítjük meg a hegytetőt.
Érdemes mindkét utat felfedezni, mi magunk részéről felfelé az erdőben, lefelé a lépcsőkön jöttünk.

Felérve a tetőre elmondhatatlan látvány fogadja a kirándulót. Az összes tanúhegy, a szigligeti vár sőt még a Balaton is látható a tetőről. Alattunk Mindszentkálla település terül el, kicsit messzebb Szentbékkállát láthatjuk.

Visszaúton érdemes egy pillanatra megállni a középkorban épült Kisfaludi templomromnál, mely a Mindszentkálla mellett egykoron állt Kisfalud település temploma volt és melyet a törökök 1548-ban felégettek.

A Kopasz-hegyi túra egy könnyebb pár órás túra, melyet kisgyerekekkel is nyugodt szívvel bevállalhatunk.

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/83928/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?