Blogolj!

Közös szüreti mulatság

A Káli-medence két szomszédos települése, Mindszentkálla és Szentbékkálla hosszú évek óta közösen ünnepli a szüretet. Egyik évben az egyik faluból, másikban a másikból indul a vidám menet végig az utcákon, majd a másik településen ér véget a mulatság bállal.

A két település közös szüreti mulatságáról idén sem hiányozhattak a táncosok

Idén Szentbékkállán kezdték a programot és Mindszentkálla volt az est rendezője. Köszöntőjében Szentbékkálla polgármestere arról beszélt, hogy idén kevesebben vannak a mulatságon, hiszen a jó időben sokan szüretelnek még.

– Úgy hallottam, hogy a faluban eddig nagyon eredményes a szüret, reméljük, hogy a folytatás is az lesz – mondta. Németh László, Mindszentkálla polgármestere leszögezte, hogy nem múlhat el úgy év, hogy a két településen ne legyen közös szüreti mulatság. - Remélem, az idei esemény is jól sikerül - tette hozzá. 

Stark Béla kántor Isten áldását kérte a szőlőfürtökre és a szőlőmunkásokra, akik az év folyamán segítségében reménykedtek a jó termés érdekében. A kisbíró bejelentette a szüret kezdetét.

– Hogy helye legyen az újbornak, a régit meg kell inni, még akkor is ha pár embert a detoxba kell vinni. Igyon hát mindenki jó nagy szájjal, mert nem ez az idő, hogy törődjünk a májjal. Gondoljon minden férj az otthon maradt feleségére, igyon hát helyette is jó bort és váljék egészségére. Köszönjük a Fodor család szíves vendéglátását, de most már rúgjuk ki a csapot. Mivel a borivásnak meg kell adni a módját, azt vallom, hogy elsőként a kisbíró olthassa a szomját - rendelte el. 

Csimszi Rudolf és Mónika mulatós műsorára táncra perdültek a Káli Tűzrózsák, a menetben nótázott az Őszülő Halánték Dalárda. A menetben vonult a szőlőharang a bírói párral, Horváth Attilával és családjával. táncosok, zenészek, lovasok, traktorok, lovas kocsik, kisebb-nagyobb, feldíszített traktorok, maskarások. A faluban a megállóknál műsort adtak a táncosok, majd átvonultak Mindszentkállára. A mulatság ott folytatódott és a faluházban vacsora várta a résztvevőket.

https://kali.blogstar.hu/./pages/kali/contents/blog/83633/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?